Erdei tábor a Mecsekben - Nyaralj, kirándulj a Balatonparton - Kirándulj a Dél-Dunántúlon – Túrázz a Mecsekben - Gyermekalapítvány természetközeli szálláshelyei - Osztálykirándulás Baranyában - Osztálykirándulás Pécsen és környékén - Európa kultúrális fővárosában - Kedvezményes ajánlatok - Vízparti üdülő - Erdei iskolák - Közel a természethez

Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány

Címünk: 7621 Pécs, Széchenyi tér 9

Telefon: 72/211-179 és 30/23-50-680

E-mail: info@varatabor.hu

 

Bemutatkozunk

Alapítványunk 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a megyében élő gyermekek és fiatalok fejlődését, képviselje valós érdekeiket. 1994 óta közalapítványi keretek között dolgozunk. Alapítónk a Baranya Megyei önkormányzat.

Három ifjúsági üdülőt üzemeltetünk: a Sikondai Gyermektábort, a Balatonfenyvesi Ifjúsági Üdülőt és Sikondán a Természetbarátok Házát. Táborozásokat, szaktáborokat szervezünk annak érdekében, hogy évről évre több fiatal juthasson nyári üdülési lehetőséghez, hogy e közösségi élményben egyre több gyereknek lehessen része.

Évről évre jelentős összegeket forgatunk vissza az ingatlanok fejlesztése érdekében. Több jelentős projektet valósítottunk meg „örökölt” táborhelyeink fejlesztése érdekében, melyeknek forrásait részben pályázati úton, az alapító segítségével és saját erőből biztosítjuk.

Kiemelten foglalkozunk a szociálisan, egészségügyi szempontból és lakóhelyüket tekintve hátrányos helyzetben élő gyerekekkel, fiatalokkal.